Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

110308_marine_le_pen_176.jpgNagelbitare. Marine Le Pen söker pengar för att slippa få partihögkvarteret beslagtaget. Foto: Frederic Maigrot

När Front National 1994 köpte sitt högkvarter, en stor byggnad vid Seines strand var tanken att det skulle sticka i ögonen på övriga partier och vara en framgångssymbol, skriver brittiska The Telegraph.

När partiet sedan misslyckades i valet 2007 förändrades ekonomin drastiskt. Den statliga finansieringen skars ned rejält och flera kandidater hade inte rätt att få sina personvalskampanjer betalda.

Det var inte slutet för motgångarna. Skuldproblemen togs till nya nivåer under 2010. En domstol i Versailles beslutade att en av partiets före detta donationsgivare hade rätt att få tillbaka 6.3 miljoner euro, plus 600 000 euro i ränta, för obetalda lån.

Under de senaste två åren har Front National försökt sälja partihögkvarteret för att kunna betala sina skulder. Det har inte lyckats trots att priset redan sänkts en gång, från 15 till 10 miljoner euro.

Nu lovar partiledaren Marine Le Pen att skulderna ska betalas. Hon hoppas på att få nya banklån med löftet att de får tillbaka sina pengar efter nästa års presidentval. Om bankerna vägrar tänker Le Pen be hela Frankrikes befolkning om hjälp.

Ämnen i artikeln