Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

38-åringen är misstänkt för mord och mordförsök. Enligt Aftonbladet så rör det sig om sammanlagt sju fall av skjutningar som polisen tror att mannen legat bakom. Den första, i oktober 2009, är den enda med dödlig utgång. Trez West Persson sköts då till döds i en bil, ytterligare en person som satt i bilen skadades svårt. De övriga skjutningarna har ägt rum i år mellan perioden juni och oktober. Att 38-åringens offer varit av utländsk härkomst har lett till oro att skjutningarna har rasistiska motiv.

Starkare misstankegraden
Gripandet av mannen i hans lägenhet kunde ske efter tips från allmänheten. Enligt chefåklagare Solveig Wollstad, som leder förundersökningen, finns det grund för den starkare misstankegraden. Enligt polisen så förekommer inte mannen sedan tidigare i polisens register. Senast på tisdag ska hon besluta om mannen ska begäras häktad eller inte.

Enligt Göran Billberg, presstalesman för polisen i Malmö, har det ännu inte hållits några förhör med manen.

– Det blir kanske ett förhör med honom idag, sedan blir det nog inte något mer utan man får bestämma sig om det ska gå till häktning i morgon, säger Göran Billberg till Expo.se.