Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

22-åringen har bland annat varit aktiv på det högerextrema nätforumet nordisk.nu och det nazistiska motsvarigheten till Wikipedia, uppslagsverket Metapedia. 2008 ska han enligt vad han själv skriver på forumet ha besökt högerextrema Nordiska festivalen. En festival som arrangerades av det numera avsomnade nätverket Nordiska förbundet.

I meddelanden som skickats på forumet framgår att 22-åringen kommit över i alla fall ett vapen genom sina kontakter i vit makt-världen. I december 2009 beställde han en expanderbar batong av en annan användare på nordisk.nu. Efteråt tackade han för ett väl genomfört köp. I andra meddelanden beskriver 22-åringen sig själv som fascist och nationalist.

Det var på onsdagen som mannen dömdes i Göteborgs tingsrätt till tre och ett halvt års fängelse. Han döms för att ha hotat ett 50-tal personer till livet. Hoten ska främst ha riktats mot pälshandlare och deras anhöriga. 22-åringen har bland annat skickat brev med dödshot skrivet i hans egna blod. Han döms också för att ha tänt eld på McDonaldsrestaurangen vid Skandiavium.

Tingsrätten skriver i domen att brotten varit systematiska och att fyra personer som hotats varit barn.