Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Inrikesminister Gerald Darmanin meddelade på torsdagen att den högerextrema gruppen Zouaves Paris förbjuds efter att ha uppviglat till hat och våld, rapporterar The National News.

Den radikala gruppen har gjort sig känd för att vara våldsam och ha en öppet rasistisk ideologi. Gruppen består av personer som tidigare vara aktiva i olika högerextrema och paramilitära grupperingar.

I samband med den högerextrema presidentkandidaten Éric Zemmour i december hade ett evenemang för sin kandidatur ska aktivister från Zouaves ha attackerat antirasistiska motdemonstranter.

En av ledarna för gruppen greps vid tillfället och står anklagad för misshandel, rapporterar The National News.

Jean-Yves Camus, en politisk analytiker och expert på högerextremism från Jean-Jaurès-stiftelsen, menar Zouaves är "ultravåldsamma och ultrahöger", rapporterar The Guardian.

Camus menar att våldet och kampen mot vad de uppfattar som politiska fiender, antifascister, hbtq-rörelsen, feminister etc, är det som står i fokus för gruppens verksamhet.

Gruppen är inriktad på gatuaktivism och Camus menar att den i övrigt inte är speciellt ideologiskt orienterad.

Enligt inrikesminister Gerald  Darmanin så är förbudet mot Zouaves en åtgärd som ligger "i linje med instruktionerna från presidenten" Emmanuel Macron, rapporterar The National News.