Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

– Det är slutsålt på arenan, Sverige kommer att ha över 18 000 fans på plats. England kommer att ha runt 7000. Det är god stämning mellan svenska och engelska supportrar. Varken från Sveriges eller Englands sida har vi något anmärkningsvärt att rapportera, säger Nilsson.

Efter varje EM-match sammanställer FARE en incidentrapport där eventuella högerextrema eller rasistiska yttringar på eller kring arenan tas upp. Rapporten överlämnas till det europeiska fotbollsförbundet UEFA, som avgör om några åtgärder ska vidtas.

Inför kvällens match har Nilsson tillsammans med en representant från FARE varit på ett möte med UEFA:s säkerhetsansvarige och engelska poliser för att få en rapport om vad som kan förväntas av matchen.

– På säkerhetsmötet förklarade polisen att stämningen är god, vilket även svenska poliser jag har träffat har sagt. Inför matchen har jag gjort research och bland annat pratat med fans och tittat på hemsidor och jag har inget märkvärdigt att rapportera.

Niclas Nilsson säger att FARE inte har haft något att anmärka på i Sveriges grupp.

I andra matcher har det dock inte gått lika bra. Inför Rysslands match mot Polen bröt stora kravaller ut flera skadades och nästan 200 personer greps. I båda Rysslands matcher har högerextrema symboler förekommit på läktaren. UEFA har bötfällt Rysslands fotbollsförbund på över 1 miljon kronor efter lagets inledningsmatch mot Tjeckien. Ryska supportrar misshandlade matchvärdar så svårt att de fick föras till sjukhus. En skara supportrar gjorde även apljud mot en spelare i Tjeckien. Efter Rysslands match mot Polen inledde UEFA en ny utredning gällande högerextrema symboler på läktaren.

UEFA utreder även Spaniens match mot Italien, där Italiens anfallare Mario Balotelli utsattes för apljud.