Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

"Vi beslöt oss att slå till mot Gyllene gryning kontor eftersom vi tror att man måste slå ut alla fascister, innan de slår till mot dig", skrev Antifascistisk Front, rapporterar Reuters.

I Den grekiska organisationen Antifascistisk Fronts namn har ett uttalande skrivits att de, tillsammans med terrororganisationen Informella Anarkistfederationen, FAI, tar på sig ansvaret för bombdådet utanför det grekiska nazistpartiet Gyllene grynings kontor förra veckan.

Explosionen förstörde Gyllene grynings lokaler i Aspropyrgos och krossade fönster på närliggande affärer. Ingen person skadades. Det är dock inte bekräftat av någon myndighet att organisationerna verkligen tagit på sig dådet eller om det är ett falskt meddelande. Myndigheterna har inte heller pekat ut någon ansvarig för dådet.

En källa inom den grekiska polisen säger att Antifascistisk Front är en okänd organisation hos säkerhetstjänsten, skriver Reuters.

FAI har tidigare legat bakom flera attacker i Europa, mestadels i Italien. De har bland annat skickat brevbomber till ett det italienska skatteverket, Deutsche Bank och den grekiska ambassaden i Paris.

Ämnen i artikeln