BNP flirtar med EDL-anhängare

Det högerextrema British National Partys ordförande Nick Griffin uppmuntrar sina medlemmar att värva aktivister från English Defence Leauge. Genom att enas och växa kan vi tillsammans bli en mycket större kraft, skriver han i ett öppet brev.

Utesluten Sannfinländare byter parti

Riksdagsledamot byter parti. James Hirvisaari går med i det lilla partiet Förändring 2011. Det efter att han förra veckan uteslutits ur Sannfinländarna.

Åklagare vill lyfta nazisters åtalsimmunitet

Granskar partiledares ekonomi. Grekiska åklagare har lämnat in en begäran om att lyfta åtalsimmuniteten för ytterligare tre parlamentsledamöter från nazistpartiet Gyllene gryning.

Förundersökning mot konstnär läggs ner

Anmäldes av privatperson. Förundersökningen som inleddes mot konstnären Carl Michael von Hausswolff för brott mot griftefriden, har lagts ner. Hausswolff har hävdat att han målat ett konstverk med aska från ett koncentrationsläger.

Alarmerande antiziganism i Ungern

”Kriminalitet i blodet”. Var tredje ungrare är romskfientlig, enligt en rapport. Över hälften av ungrarna kan inte inte tänka sig att ha en rom som granne.

Hatbrott kartlagda i USA

Visar på trender. En ny rapport från FBI visar att antalet hatbrott i USA stadigt har minskat. Den antirasistiska organisationen påpekar dock att mörkertalet är stort.

Grupp tar på sig ansvaret för attentat mot nazister

Uppgifterna är obekräftade. Två antifascistiska organisationer ska ha tagit på sig bombdådet förra veckan mot nazistpartiet Gyllene grynings lokaler utanför Aten.

Nazistveteran tar plats i kommunfullmäktige

Motsätter sig ”rasblandning”. Nazisten Curt Linusson deltog på måndagen på sitt första kommunfullmäktige möte i Lidköpings kommun. Bland åhörarna satt bland annat Svenskarnas partis partiledare.

Konstnär stal aska från koncentrationsläger

Kan få fängelse. Konstnären som målat en tavla med aska från ett ett nazityskt förintelseläger i polen utreds. I Sverige har konstnären polisanmälts för brott mot griftefriden.

Delstater vill förbjuda NPD

Vill förbjuda NPD. Samtliga inrikesministrar i Tysklands 16 delstater vill att det högerextrema partiet NPD förbjuds. Nästa vecka kommer förbundsdagen att rösta om förslaget.

Expo Wiki

Accelerationism

Politisk idéströmning med målet att genom attentat eskalera samhällets inneboende konflikter till den punkt att demokratin kollapsar så att en ny samhällsordning kan byggas i ruinerna.

Få obegränsad tillgång till Expo Lär dig mer

Prenumerera nu