Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

"Jag har nu tagit jaktprov. Mitt första mål är att peppra den judiska synagogan i Oslo ", skriver en norsk kvinna som konverterat till islam på Profetens Ummah Facebook-grupp.

Den norska polisen utreder hotet, säger polisadvokat Kathryn Kristoff på Oslo polisen till NRK.

På senare tid har Profetens Ummah uppmärksammats i Norge för flera antisemitiska hot. Talespersonen Ubaydullah Hussain har bland annat hyllat en skjutning mot den judiska synagogan i Oslo. Uppmärksamheten har lett till att Profetens Ummah på tisdagen höll en presskonferens. På den uppmanade de till kamp mot vad de anser är en häxjakt från den norska polisens, politikers och mediers sida.

Samma dag meddelade den norska polisen att brottsrubriceringarna mot Ubaydullah Hussain, sannolikt kommer att utökas med flera åtalspunkter.

- Det rör hans ekonomi och nya hot av en annan karaktär, rapporterar NRK.

Hussain ska enligt polisen ha hotat en person som vittnat i ett rättegångsmål mot den radikala islamisten mulla Krekar. Dessutom säger polisen att Hussain har disponerat betydligt mer pengar än han har kunnat få tillgång till på laglig väg. Enligt NRK ska det handla om upp till fem miljoner kronor. Hussain riskerar att åtalas för grovt häleri.

Enligt NRK överväger polisen även att förhöra fler personer angående hoten som framförts mot det judiska samfundet på Profetens Ummahs Facebooksida.

På torsdagen höll den norska polisen och säkerhetspolisen, PST, en presskonferens i Oslo om den våldsbejakande extrema islamistmiljön i Norge. Polisen ska fokusera på tre huvuddelar för att komma till bukt med problemet. En åtgärd är förebyggande verksamhet bland annat skolor och trossamfund. En annan är att bygga upp en verksamhet för att hjälpa människor att lämna miljön. Polisen och PST ska även bli bättre på att lagföra radikala islamister när de begår vanlig kriminalitet.