Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

I slutet av januari gick Laszlo von Óvári ut på sociala medier och meddelade sitt missnöje med det lokala partistyret, rapporterar Eskilstuna-Kuriren.

"Vill ej medverka i klubben för inbördes beundran, anser att både styrelsen samt valberedning idkar svågerpolitik"

Flera hotar lämna partiet

Lämnar SD-uppdrag efter missnöje med vallistorNär Eskilstuna-Kuriren kontaktar Laszlo von Óvári vill han inte kommentera sitt inlägg, annat än att han av personliga skäl lämnar sina politiska uppdrag. Laszlo von Óvári har suttit i kommunfullmäktige och varit ledamot i stadsbyggnadsnämnden.

Enligt källor till tidningen handlar missnöjet om vilken ordning personer placerats på de lokala valsedlarna, vilket påverkar deras möjlighet att väljas in i fullmäktige. Enligt uppgifter till tidningen ska så många som sex-sju personer hotat att lämna partiet.

”Bara uppgett personliga skäl”

Partiets gruppledare i Eskilstuna, Kim Fredriksson, tror inte att missnöjet är så utbrett. Men han medger att det funnits avvikande åsikter om valsedelsförslaget.
- Laszlo von Óvári var en av dem som hade synpunkter på förslaget. Men han har bara angett personliga skäl till mig som gruppledare, säger Kim Fredriksson till Eskilstuna-Kuriren.

Det har i veckan rapporterats om liknande avhopp efter diskussioner om turordningen på valsedlarna. I Jimmie Åkessons hemkommun, Sölvesborg, lämnade elva av tretton ledamöter den lokala styrelsen. I Vetlanda hoppade en partiveteran av från fullmäktige av samma anledning.