Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Olle Engström skriver i debattartikeln att den senaste tidens oroligheter i förorter till Stockholm är en konsekvens av en "okontrollerad invandring". Han tillskriver även invandrare en gemensam kultur.

" … framför allt pappan i familjer med invandrarbakgrund utgör en ännu större auktoritet jämfört med vanliga svenska pappor. Så är det i deras kultur." skriver han i Borås Tidning.

Till Nyheter 24 sa Engström att "En pappa kan få sin bror att mörda sin syster men inte se till så att ungarna håller sig hemma".

Moderaterna i Borås kallade med anledning av debattartikeln till ett krismöte där de efter en omröstning meddelade Engström att han inte längre har deras förtroende.

– Det handlar om att det som uttrycks inte är vår politik säger Anette Carlsson, kommunalråd för Moderaterna till Sveriges Radio.

Olle Engström tar inte avstånd från sin debattartikel och uppger att han kommer att sitta kvar som politisk vilde. Till Borås tidning säger Engström att han inte heller har för avsikt att nu ansluta sig till Sverigedemokraterna trots deras företrädares inviter.

– Jag avskyr Sverigedemokraterna, och vill inte alls förknippas med deras politik. Jag är fortfarande solidarisk med Moderaternas politik, men det var min skyldighet att skriva om det här, säger Engström till Borås tidning.

Ämnen i artikeln