Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Två män och två kvinnor greps i Kristianstad efter att ha attackerat en fest i RFSL:s lokaler under lördagskvällen.
Fem personer ska ha skadats under attacken, enligt Kristianstadbladet som uppger att de fyra gripna har koppling till Nationalsocialistisk front, NSF.

Medlemmar och sympatisörer till Riksförbundet för sexuellt likaberättigande, RFSL, hade samlats i sin lokal för att se finalen den europeiska schlagerfestivalen.
Enligt Kristianstadbladet hade de fyra nazisterna kommit och satt sig i lokalen tidigare under kvällen. Under omröstningen ska en av nazisterna ha dragit kniv och skrikit okvädningsord mot festdeltagarna. Tillsammans ska de sedan ha gått till attack mot personer i lokalen.

- Vi behöver hjälp från kommunen, dels om det är någon som behöver prata om händelsen och med eventuellt skydd så att våra medlemmar känner sig trygga. Vi kan inte överleva om våra medlemmar inte vågar träffas, säger RFSL-avdelningens ordförande Nicklas Svensson till Kristianstadbladet.

De två gripna männen, 22 och 27 år gamla, anhölls under natten misstänkta för grov misshandel alternativt misshandel. De två kvinnorna, 16 och 21 år, släpptes efter förhör. Det finns även misstankar om att nazisterna gjort sig skyldiga till hets mot folkgrupp, uppger tidningen QX hemsida.

Enligt polisen är de gripna kända aktivister i NSF, som nyligen offentliggjorde sin vallista inför valet till Kristianstads kommunfullmäktige.