Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

I det här numret av Expo djupdyker vi i den suveräna medborgarrörelsen. Är den på väg att få fäste i Sverige?

I USA, där rörelsen har sitt ursprung, ses den som ett inhemskt terrorhot och dess metoder beskrivs ofta som pappersterrorism - med skattefusk, ekobrott och rader av överklaganden och bestridanden för att störa myndigheter. Nu ser vi tecken på att rörelsens tankegods börjar spridas även här. Och det är i de konspiratoriska och myndighetsskeptiska corona-protesterna som idéerna vädrar morgonluft.

Vi tittar också närmare på de alternativa finansieringsmöjligheter som extremhögern har i kryptovalutor. Vi synar porrens politiska dimension. Vi berättar om antisemitismen som frodats inom den brittiska socialdemokratin och ger en bakgrund till talibanernas rasism med hjälp av Anders Fänge, mångårig landschef för Svenska Afghanistankommittén.

Nya numret av Expo finns nu i de flesta välsorterade tidningsbutiker och går även att köpa online via Pressbyrån och Tidningskungen. Blir du prenumerant kan du ta del av innehållet digitalt som e-tidning eller via vår app. Förutom det aktuella numret får du tillgång till hela vårt tidskriftsarkiv.
 
Med ett år kvar till valet spelar du en avgörande roll för vår kraft att fortsätta granska den organiserade rasismen. Vi behöver bli fler och tror att fler skulle ha nytta av oss. Kanske mer nu än någonsin. Stöd oss genom att köpa tidningen, eller teckna en prenumeration.