Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

– Det är för deras eget bästa. En liten nation kan bara överleva genom att hålla blodet rent, säger Gansuren Damdinsuren, 31, som sitter i Blå Mongoliets styrelse, till Svenska dagbladet.

Enligt ledningen för Blå Mongoliet har rörelsen 2000 medlemmar och deras åsikter har brett stöd i Mongoliet. Kina är landets största handelspartner och driver på en ekonomisk tillväxt på 8 procent. Men samtidigt fruktar man att Mongoliet är på väg att koloniseras av den väldiga grannen i söder.

Som symbol för sin kamp använder sig Blå Mongoliet av ett hakkors buret av en örn.

Det finns nu 15000 legala kinesiska arbetare och flera tusen illegala i landet, trots att arbetslösheten är stor bland mongolerna själva, skriver Svenska dagbladet.

Och det är inte svårt att hitta offer för rasismen. En taxichaufför berättar hur han dagen innan fått stryk för att han kört två kinesiska affärsmän. En restaurangägare berättar hur en mobb slog sönder hans krog och bestal de kinesiska gästerna på deras ägodelar.

– Polisen bryr sig inte, det hela är ju politiskt styrt. På tv tillåts de hetsa oemotsagda om att döda kineser, säger restaurangägaren till Svenska dagbladet.

Gansuren Damdinsuren berättar vidare att de håller på att träna en kampgrupp i närstrid, och att de har tillgång till vapen.

– Före kommunismen fanns inte horor, fängelser eller korruption. Vi vill hitta tillbaka till ett ur-Mongoliet, säger Gansuren till Svenska dagbladet.