Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Cecile Kyenge från Demokratiska partiet har kongolesiskt ursprung och är Italiens första mörkhyande minister. Sedan hon april utnämndes till integrationsminister har hon utsatts för en rad rasistiska angrepp.

Den senaste händelsen skedde i fredags i samband med att hon höll ett tal. Några av åskådarna kastade då bananer mot henne. Kyenge skrev ironiskt på Twitter efter incidenten att det var "slöseri med mat". Polisen vet ännu inte vilka som ligger bakom bananattacken.

Flera ledande politiker har gått ut och tagit avstånd från händelsen. Bland annat sade sig miljöminister Andrea Orlando vara "ytterst upprörd över detta usla tilltag".

För ett par veckor sedan liknande en senator från partiet Lega Nord henne vid en orangutang. Tidigare har ett kommunalråd för partiet sagt att Kyenge borde våldtas för att förstå hur "offer för brott som begåtts av invandrare känner, rapporterar The Guardian.

Strax innan bananincidenten i fredags satte medlemmar från högerextrema Forza Nuova ut skyltdockor insmorda i falskt blod nära platsen där Demokratiska partiet höll en manifestation. Det hela var en protest mot Kyenges förslag att personer som är födda på italiensk mark ska få medborgarskap