Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Polisen hittade en mapp med flera bildkollage i en dator som tillhört Underjordiska Nationalsocialister, NSU. Datorn fanns i en utbränd lägenhet i den tyska staden Zwickau. Fyndet rapporterades redan i februari 2011 och behandlades igen i tisdags i domstolen i München där NSU-medlemmen Beate Zschäpe står inför rätta, rapporterar Der Spiegel.

Bildmappen som skapades 2002 innehöll flera fotokollage på dåvarande förbundskanslern Gerard Schröder, bland annat ett med Schröder bakom galler med en Davidstjärna på bröstet. Ovanför stod det på engelska: "You're the next!". Polisen misstänker att Schröder var en möjlig måltavla för nazistgruppen men kollagen kan lika väl ha varit tänkta att användas som motiv för t-shirtar - eller affischer.

NSU opererade i flera år i största hemlighet och upptäcktes först 2011 när två av medlemmarna begick vad som verkar vara självmord. Bara timmar efter satte den enda kända nu levande medlemmen i organisationen Beate Zschäpe gruppens lägenhet i brand. Polisen tror att Zschäpe lyckades förstöra andra viktiga bevis på gruppens verksamhet.

NSU:s attacker riktades i huvudsak mot personer som de uppfattade som invandrade. Åtta av offren var av turkisk börd, en av grekisk härkomst och det sist kända offret var en tysk polis. NSU mördade 10 personer mellan 2000-2006 i vad som liknade rena avrättningar.

Zschäpe åtalas för medverkan i de 10 morden men även för två bombattacker i Köln och 15 bankrån som gruppen begick. Hon riskerar livstidsfängelse om hon fälls. Rättegången började i maj och Zschäpe har hittills inte yttrat ett ord om hennes inblandning i NSU. Hennes advokat meddelar att hon inte kommer att yttra sig över huvud taget.