Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Anklagelsen mot partiet kommer efter att tidningen Expressen avslöjat att Cornelia Dahlberg, ersättare i Norrköpings kommunfullmäktige, sedan i februari arbetet för partiet inom ramen för fas 3. Hon säger till tidningen att hon i grunden är motståndare till reformen, men nöjd med tjänsten som kanslist för partiet i Norrköping.

Det har även föreslagits att Cornelia Dahlberg skulle bidra i arbetet på partiets riksdagskansli men förslaget drevs inte igenom, med tanke på partiets policy i frågan. Linus Bylund, Jimmie Åkessons pressekreterare, säger dock att partiet inte ser några problem med att anställa personer inom ramen för fas 3:
"Både vi och andra partier kommer sannolikt alltid ha synpunkter på brister i arbetsmarknadspolitiska reformer, men vi måste naturligtvis agera utifrån rådande förhållanden. Nu ser det ut som det gör och det vore väldigt konstigt om vi skulle neka människor plats hos oss", skriver han i ett mejl till Expressen.

En av dem som reagerat på partiets policy i frågan är Tomas Tobé (M) ordförande för arbetsmarknadsutskottet:
- Det här visar att Sverigedemokraterna egentligen har varit mer intresserade av själva spelet, att vara emot regeringen. Uppenbarligen verkar de inte ha några problem att själva använda sig av reformen, säger han till Expressen.

Ämnen i artikeln