Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

– Man skyddar utländska personer, men man hänger ut etniska svenskar. Det ska framgå att det är en högre andel utländska personer än etniska svenskar i fängelserna, säger Stefan Falktorp till Expo Idag .

Stefan Falktorp har tidigare uppmärksammats för att han på SD-partilles blogg länkat till nyheter från Nationaldemokraternas tidning Nationell Idag och på Twitter länkat till nazistiska Svenskarnas partis webbtidning. Falktorp menar att han lyft fram artiklar på dessa sajter eftersom invandrares kriminalitet mörkas av traditionella medier.

– Det har handlat om invandrare som begått väldigt grova brott och att man inte skrivit att det är invandrare som begått brotten. Det här har gjort oss upprörda, säger Falktorp.

Falktorp tillägger dock att de inte längre ska länka till nazistiska sajter utan istället tipsa den till Sverigedemokraterna närstående sajten Avpixlat när någon med utländsk bakgrund begått brott.

Stefan Falktorp som också är ledamot i styrelsen för Sverigedemokraterna i Kungsbacka dömdes själv 2006 för misshandel till villkorlig dom och samhällstjänst.

I domen står det att Falktorp knuffat in en kvinna i en vägg, tagit tag i hennes hår och dunkat hennes huvud flera gånger i väggen. Att han själv är dömd menar Falktorp inte påverkar hans trovärdighet.

– Ja, jag dömdes för sju år sedan. Jag tycker ändå att det är viktigt att tala om de här frågorna. Eftersom massmedia tystar ned vilka som sitter på svenska fängelser, säger han till Expo Idag.

Har du varit öppen med att du är dömd?

– Jag tycker inte det är en relevant fråga. Jag tycker att det gått så långt tid att jag kan gå vidare.

Gäller samma sak för invandrare som begått brott?

– Det beror på vad det är för brott, om det är mord och våldtäkter eller grova narkotikabrott tycker jag inte det.

Kvinnomisshandel är inte det allvarligt?

– Jag tycker inte det om det bara skett en enda gång, säger Falktorp.

Stefan Falktorp uppger att han informerat partiet om att han är dömd. Han säger att han inte ställde upp i valet 2010 på grund av domen, men att han vill ställa upp i nästa val.

– Om partiet önskar kommer jag kandidera i EU-valet och kommunvalet 2014, säger han.

Ämnen i artikeln