Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

I domen från Örebro tingsrätt presenteras SD-politikern och en idag 33 år gammal man som också dömdes som personer med "kopplingar till Bandidos Prospect Chapter Örebro". Det framgår att männen lärt känna varandra i organisationens klubblokal och att de har tillgång till en bil som gänget disponerar.

Brottet ägde rum i juli 2009. Efter att den nu 21 år gamla sverigedemokraten fått sparken från sitt jobb lockade han ut offret, en man han höll ansvarig, från sitt hem i centrala Örebro. Därefter utsattes mannen för en grov misshandel. Efteråt hade han ont i flera veckor, och hans barn blev så rädda att de hade svårt att sova på nätterna.

Efter en omfattande brottsutredning kunde polisen ringa in de skyldiga. Den 33-årige huvudgärningsmannen dömdes senare till ett år och fyra månaders fängelse för grov misshandel. Sverigedemokraten dömdes till villkorlig dom och 220 timmars samhällstjänst för medhjälp till samma brott.

Expo har sökt 21-åringen för en kommentar. Ragge Jagero är vice ordförande för Sverigedemokraternas distrikt Dalarna-Västmanland. Han vill inte uttala sig om domen eller kopplingarna till MC-gänget.

- Jag känner inte alla våra medlemmar. Jag har ingen kommentar till detta, säger Ragge Jagero.

21-åringen stod på Sverigedemokraternas lista som kandidat nummer tre i höstens val. Han fick närmare åtta procent av partiets personkryss. Idag är mannen ersättare i fullmäktige i en kommun i Mellansverige.