Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

– Det är klart att det finns olika raser. Det är en lott man föds med. Vissa får en sämre lott än andra, det är deras lott så är det ju. Det måste man se, att vissa är väldigt hetlevrade, säger Sven Holst till Expo Idag.

Det är den antirasistiska sajten Inte rasist men som uppmärksammat otaliga grovt rasistiska kommentarer som Holst skrivit på bland annat den till Sverigedemokraterna närstående sajten Avpixlat. Till Inte rasist men medgav Holst att han skrivit flera av inläggen. Till Expo Idag säger han att han blivit kapad. Många av de rasistiska idéer som spridits och som kopplats till Holsts Facebook-konto står han dock för när Expo Idag kontaktar honom.

I kommentarer som kopplats till Holsts Facebook-konto beskrivs muslimer som "vägglöss" och "parasiter".

"Dom är vägglöss, för många har dom blivit. Går det inte att forska fram ett luftburet preventivmedel, bara att pudra över skiten", stod det i kommentar i anslutning till en artikel på Avpixlat för två månader sedan.

"Det ligger i blodet hos vissa folkslag, döda och inge respekt. Tror dom, dom kan ta och dra ut ur vårt land, ociviliserade idioter!", står det från samma avsändare i en annan artikel på Avpixlat. Kommentaren är skriven förra månaden.

Flera gånger återkommer det att det ligger i arabers och afrikaners "blod" eller "gener" att begå våldsbrott. Det står även att religionsfriheten borde avskaffas.

"Det är så klart att parasiterna skall utnyttja den svenska religionsfriheten (som snarast måste strykas ur svensk lag)".

Till Expo Idag säger Holst att islam borde förbjudas och religionsfriheten avskaffas. Han säger även om araber:

– Se hur de beter sig. Många tuttar eld på bilar där de bor. Vad ska vi göra åt det? Alla är likadana, säger han.

Holst säger vidare att det i Sverige redan är "hopplöst" och "försent" att göra något åt invandringen.

– Fråga svenska folket vad de tycker! De borde skickas ut, men det är ju omöjligt för det är krig i vissa länder. De påstår det i alla fall. De som kommer från länder som inte är i krig borde skickas ut, säger han.

I en annan kommentar på Avpixlat kopplad till Holsts namn står det.

"Dax att starta kreatursbilarna och låta dem gå i skytteltrafik, många turer blir det!".

Det står också i en kommentar:

"Problemet är invandringen, afrikaner kan åka hem igen omg. plus många andra parasiter som förstör vårt land!"

Sven Holst uppger till Expo Idag att han tänkt lämna kommunfullmäktige. Han säger att han är trött på politiken.