Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Det är tidningen Den svenske nationalsocialisten nummer 3/2001 som de sprider. Den ansvariga utgivaren för tidningen Fredrik Sandberg dömdes till två månaders fängelse av Blekinge Tingsrätt i september 2002 för tryckfrihetsbrottet hets mot folkgrupp. I den för utredningen aktuella artikeln kunde man läsa:

"Världens största bedrägeri. Efter andra världskriget såg vissa judar sin chans att fylla sina svällande penningpungar med ännu mer blodspengar. Därför beslutar de sig för att göra om duschrum till gaskamrar och hitta på fruktansvärda historier om att man gjorde lampskärmar av deras hud, tvål av deras aska och korv av deras döda kroppar."

När Expo kontaktar Sniper Records svarar en anonym medarbetare att de är medvetna om att det är olagligt att sprida tidningen efter att domen har vunnit laga kraft. Efter det lämnar han över telefonen till Jens Bidebo för officiella kommentarer.

- Vi resonerar som så att vi vill göra all information tillgänglig och om det skulle vara något problem så har vi en ansvarig utgivare för hemsidan, säger Jens Bidebo, medhjälpare på Sniper Records.