Elon Musk äger Tesla, SpaceX och X, tidigare Twitter.

På resa genom Musks universum

Från progressiv entreprenör till högerextrem ikon. Elon Musk har radikaliserats och med honom har ett av världens mest inflytelserika sociala medier blivit en superspridare av rasism, hbtqi-hat och konspirationsteorier. Kan något sätta P för hatet på X?

Vad är egentligen Twitch?

I juni 2022 nådde livestreamingplattformen Twitch 6,6 miljoner tittare samtidigt på sin webbplats. Som beskrivs i Expo-rapporten "Fulspel i spelrummet" är flera populära streamers en del av den toxiska nätkulturen, och kontakter förekommer med kända högerextremister. Men vad är egentligen Twitch, och hur fungerar plattformen?

Nick Mercs och Dr Disrespect – två toxiska gamingstreamers

I Expos rapport ”Fulspel i spelrummet” presenteras gamingstreamarna XQC, Adin Ross och ISHOWSPEED. Men det finns fler populära personligheter i gamingkulturen med toxiska tendenser. De präglas av ett sexistiskt och homofobiskt förhållningssätt som de normaliserar till sina miljontals unga följare.

Expo Wiki

Accelerationism

Politisk idéströmning med målet att genom attentat eskalera samhällets inneboende konflikter till den punkt att demokratin kollapsar så att en ny samhällsordning kan byggas i ruinerna.

Få obegränsad tillgång till Expo Lär dig mer

Prenumerera nu