Mississippirättegång avslutad

Det har hunnit gå över 40 år sedan morden på tre medborgarrättsaktivister i staden Philadelphia i Mississippi. I början av det här året ställdes till slut den snart 80-årige Edgar Ray Killen, som misstänks ligga bakom morden, inför rätta. En av dem som kan ta åt sig äran för åtalet är journalisten Jerry Mitchell.

Förintelsens minnesdag

På torsdagen var det 60 år sedan fångarna i Auschwitz befriades. Runt om i Sverige hedrades minnet av dem som föll offer för Förintelsen. På Raoul Wallenbergs torg samlades ett hundratal, däribland statsminister Göran Persson.

Exit Motalas lokal i lågor

Den lokal som Exit Motala använder för flera av sina aktiviteter totalförstördes natten till måndagen i en häftig brand.

– Det är sorgligt, vi haft flera aktiviteter där men nu är allt borta, säger Exit Motalas Anita Bjärgvide till Expo.
Polisen tror inte att branden är riktad mot Exit Motala.

Polisen vill ha tips från allmänheten om attacken mot Anita Bjärgvide

Det finns inga spår efter förövarna till attacken mot Exit Motalas chef Anita Bjärgvide i helgen. Det uppger Pia Thevselius, chef för utredningsroteln vid Motalapolisen.

SMR-ledare åtalas för nazistmöten

Stefan Jacobsson åtalas för brott mot ordningslagen.

Nazisekts partistart var trolig mediabluff

Det norska nazistpartiet Vigrid har bildats bara för att ge nazisekten med samma namn publicitet.

Exit Motala fick antirasistpris

Artister mot Nazister med Mikael Wiehe och Tomas Ledin i spetsen delade i dag ut Sveriges största stipendium på sammanlagt en miljon kronor till olika antirasistiska organisationer och personer som motarbetar rasism.

John Hron – priset går i år till Wiehe

Söndagen den 17 augusti 2003, på årsdagen av mordet på John Hron, kommer John Hrons föräldrar att dela ut årets pris till musikern Mikael Wiehe.

Lockbete eller valkyria?

Kvinnor blir allt vanligare inom rasistiska och fascist­iska rörelser, skriver stats­vetaren Lisbeth Lindeborg i Sydsvenskan. Men frågan är om kvin­norna som används i kampanjerna är något annat än lock­beten i lyxför­packning?

Hels spelning i Stockholm stoppad

Efter protester har kulturhuset Mondo i Stockholm stoppat det omtvistade bandets Hels planerade spelning ikväll.

Expo Wiki

Accelerationism

Politisk idéströmning med målet att genom attentat eskalera samhällets inneboende konflikter till den punkt att demokratin kollapsar så att en ny samhällsordning kan byggas i ruinerna.

Få obegränsad tillgång till Expo Lär dig mer

Prenumerera nu