Extrem konservatism på väg tillbaka

För hundra år sedan drömde de om att krossa drömmen om frihet, jämlikhet och broderskap. Nu är den konservativa revolutionens idéer heta igen.

Mannen som uppfann ”Det tredje riket”

Expo Idags sommarläsning. De flesta känner nog igen begreppet ”Det tredje riket”. Betydligt färre vet vem som lanserade det. Och bara några få vet något om vem han var.

Hanns Hörbiger och världsisläran

Eller Hitler meteorolog. Österrikaren Hanns Hörbiger föddes i Wien 1860 och dog i samma stad 1932. Han var gruvingenjör och amatörastronom, men mest känd för sin kosmiska ”islära” – Welteistheorie.

EU/09 Federalism, regionalism och rasism

Jag har länge gått och grunnat på eventuella samband mellan federalism, regionalism och rasism. När jag nyligen läste i Sydsvenskan (19 maj) en intervju med en sverigedemokrat (Sven-Olof Sällström, butikschef från Östersund) som kandiderar i EU-valet trillade några polletter ner. Jag ska nu utveckla det hela.

Expo Wiki

Accelerationism

Politisk idéströmning med målet att genom attentat eskalera samhällets inneboende konflikter till den punkt att demokratin kollapsar så att en ny samhällsordning kan byggas i ruinerna.

Få obegränsad tillgång till Expo Lär dig mer

Prenumerera nu