Konspirationsteorier vid OIC-möte

Judar styr världen genom genom ombud hävdar Malaysias
premiärminister Matahir Mohamad.

Gräl om antisemitism i brittisk media

Observers kolumnist Richard Ingrams friades av engelska pressombudsmannen efter klagomål om antisemitism.

Rysk fascistledare död

Ledaren för det högerextrema partiet Pamjat, Dimitri Vasiljev, är
död, meddelar hans parti.

ND på ”folkfest” med Lega Nord

Det högerextrema partiet Nationaldemokraterna har deltagit i en ”folkfest” med flera andra nationalistiska partier i Europa. Tidigare har Nationaldemokraterna deltagit i flera internationella möten med nationalistiska partier och i vissa fall uttalat nazistiska.

Tyskt vit makt-band inför rätta

I kampen mot den nazistiska brottsligheten i Tyskland har tre medlemmar i det tyska vit makt-bandet Landser ställts inför rätta. Åklagaren anklagar dem för att genom sin musik ha propa­gerat för en ”arisk revolution”.

Valframgång för belgiska extremhögern

I söndagens belgiska parlamentsval ökade det främlingsfientliga Vlaams Blok med tre procent jämfört med föregående val. Sven Svensson, som är LO-TCO-SACO:s chefsrepresentant i Bryssel, säger till Expo att Vlaams Blok framför allt vunnit framgång på landsbygden och i de välbeställda förorterna. Vallonska Front National vann också framgång i några städer.

SD till Front Nationals kongress

Enligt Sverigedemokraternas hemsida kommer partiet att finnas representerat på franska Front Nationals kongress i Nice den 19–21 april. Partiledaren Mikael Jansson och andra partiarbetare är inbjudna.

Expo Wiki

Accelerationism

Politisk idéströmning med målet att genom attentat eskalera samhällets inneboende konflikter till den punkt att demokratin kollapsar så att en ny samhällsordning kan byggas i ruinerna.

Få obegränsad tillgång till Expo Lär dig mer

Prenumerera nu