Konferens mot ”islamisering” i Berlin

Närmare 150 anhängare till partiet Pro-tyska medborgarrörelsen (Bürgerbewegung Pro Deutschland) och representanter från belgiska Vlaams Belang deltog under helgen i en ”anti-islamiseringskonferens” i Berlin.

NPD tvingas betala 22 miljoner i böter

Kris för partiet. Det tyska högerextrema partiet NPD ska betala 2,5 miljoner euro i böter. Det beslutade hovrätten för Berlin/Brandenburg på måndagen. Anledningen är bristfällig ekonomisk redovisning.

Ny läcka skakar NPD

Nästan 60 000 e-postmeddelanden har läckt ut till media från det tyska högerextrema partiet NPD. Breven avslöjar ekonomiska problem, interna bråk och en utbredd rasism.

Tysklands två största högerextrema partier går samman

Under förra året stod det klart att de två äldsta och största högerextrema partierna i Tyskland planerade en fusion. Vid årsskiftet genomfördes sammanslagningen mellan NPD och DVU - en historisk förändring av den högerextrema miljön i landet.

Räder mot nynazister i Österrike

Efter månader av utredningsarbete har österrikisk polis slagit till mot den nazistiska kretsen kring webbsajten Alpen Donau. Vapen, datorer och föremål som hyllar nazismen har beslagtagits. Räden är den största mot landets extremhöger sedan tidigt 1990-tal.

Expo Wiki

Accelerationism

Politisk idéströmning med målet att genom attentat eskalera samhällets inneboende konflikter till den punkt att demokratin kollapsar så att en ny samhällsordning kan byggas i ruinerna.

Få obegränsad tillgång till Expo Lär dig mer

Prenumerera nu