Hets mot invandrare och politiker vid Salemmarschen

Marschen lockade fler deltagare än föregående år. Bland talarna fanns internationella gäster som hetsade mot politiker och invandrare.

Sverigedemokraterna i riksdagen

Sverigedemokraterna har nått sitt mål. Med stöd av runt 5,7 procent av väljarna tar partiet plats i riksdagen. I dagsläget sitter partiet vågmästare i kammaren och fick dessutom samma position i flera kommuner.

Europas anti-muslimska partier mobiliserar

I helgen träffas ett hundratal representanter från Europas anti-muslimska partier för att diskutera ett europeiskt förbud mot minaretbyggen. Bland talarna återfinns bland andra Sverigedemokraternas internationella sekreterare Kent Ekeroth och den svenska affärsmannen Patrik Brinkmann.

Rasistiskt uppsving efter Obamas framgångar

Barack Obamas seger i det amerikanska­ ­valet har beskrivits som historisk. Men ­medan ­optimister talar om överbryggade motsättningar varnar experter för tilltagande ­rasism.

Amerikanska högerextremister omgrupperar sig

Sedan Barack Obama valdes till president syns tecken på omgruppering inom den amerikanska vit makt-rörelsen. Genom att framställa sig som ett mer politiskt korrekt ­alternativ för oroliga vita hoppas man locka nya ­anhängare.

Jean Marie Le Pen dömd för diskriminering

I början av februari dömdes partiledaren för franska högerextrema partiet Front National till böter för ett uttalande i högerextrema tidningen Rivarol. I förra veckan gjorde han ett nytt kontroversiellt uttalande.

Oro för ökat våld efter överfall av tysk polis

I lördags kväll knivhöggs en polischef svårt i bröstet utanför sitt hem i tyska Passau. Dådet har chockat Tyskland. Oron för ökat nazistiskt våld är stor och frågan om ett förbud av partiet NPD har återigen aktualiserats.

Nybildat parti demonstrerade i Stockholm

Omkring 150 personer från det nybildade nazistpartiet Folkfronten samlades i centrala Stockholm vid femtiden på söndagskvällen för firandet av Karl XII dödsdag.

Ökning av hatbrott efter Obamas seger

Det kallas ett historiskt val. Men utnämningen av USA:s första svarta president har även medfört ett betydande bakslag. Sedan Barrack Obamas valseger uppskattas antalet hatbrott till mer än 200 – ett rekord i modern tid.

Expo Wiki

Accelerationism

Politisk idéströmning med målet att genom attentat eskalera samhällets inneboende konflikter till den punkt att demokratin kollapsar så att en ny samhällsordning kan byggas i ruinerna.

Få obegränsad tillgång till Expo Lär dig mer

Prenumerera nu