Kinas nationalistiska propaganda

Det här kan vara året då Kina axlar Rysslands roll som världsledande på desinformation och nationalistisk propaganda. Experter säger nu att risken ökat för att en svallvåg av militanta budskap kan spä på extremism i andra länder. I Kalifornien, Litauen, Australien och Taiwan har prokinesiska nationalister tagit till våld mot politiska motståndare.

Foto: Tyler Merbler/Flickr

Amerikansk demokrati under attack

Ett år efter Kapitolium - Republikaner utmanar demokratin.

Hatet i rampljuset

UR TIDSKRIFTEN EXPO. Donald Trump har förändrat spelplanen för USA:s radikala nationalistgrupper. Deras idéer har flyttat från obskyra forum till mainstreamdebatten. Och kanske snart även till vita huset. Läs ett utdrag Martin Gelins text ur senaste numret av Expo som finns i butik i dag.

Pojkrumsradikalerna – så förenas ensamvargarna på nätet

Tidskriften Expo, reportage. Högerextremister är nu det största inhemska hotet i USA, anser säkerhetsexperterna. I chattrum på internet sporrar extremisterna varandra i en globaliserad högerextrem diskussion.

USA och rasismen

En amerikansk backlash. Efter terrordådet i Charleston har debatten rasat om rasismen i landet. Nu återpublicerar Expo ett reportage av Martin Gelin från förra året om det polariserade USA.

Expo Wiki

Accelerationism

Politisk idéströmning med målet att genom attentat eskalera samhällets inneboende konflikter till den punkt att demokratin kollapsar så att en ny samhällsordning kan byggas i ruinerna.

Få obegränsad tillgång till Expo Lär dig mer

Prenumerera nu