ND:s budskap dränktes av talkörer | Expo.se

ND:s budskap dränktes av talkörer

Publicerad 2005-07-08 12:30

Nationaldemokraterna mötte motstånd vid sin demonstration i Visby på torsdagen.

Nationaldemokraterna höll igår en demonstration på Öster centrum i Visby. De 10 nationaldemokraterna höll tal och spelade musik. Samtidigt hade en mycket större grupp mobiliserat till motdemonstration. Talkörer och visselpipor dränkte ljudet från högtalaranläggningen.

Det skulle ha varit dagen då Sverigedemokraterna debatterade med Centerpartiets Ungdomsförbund. Debatten skulle stå mellan Jimmie Åkesson, nyvald partiledare för SD och Centerpartiets ungdomsordförande Fredrick Federley. Sverigedemokraterna kunde inte få tag på en lokal och därmed så ställde SD in sina arrangemang. SD hävdar att lokalägarna utsattes för påtryckningar. Debatten kommer istället att skjutas fram till hösten, troligtvis kommer den hållas i Stockholm.

Istället höll Nationaldemokraterna sitt första offentliga möte i samband med Almedalsveckan. Utanför ringmuren till Öster centrum förpassades demonstrationen som pågick i ungefär en och en halv timme. Tal hölls av Markus Andersson och Robert Almgren, nyvald ordförande för ungdomsförbundet. Demonstrationen var tillståndsgiven.

Högtalarna lyckades inte överrösta motdemonstrationen, som saknade polistillstånd men som anvisades en plats tio meter från Nationaldemokraterna.

Nationaldemokraterna delade ut propaganda som hävdade att mångkulturen liggar bakom gruppvåldtäkter. När en person tog emot ett flygblad var motdemonstranterna där med stora papperskorger som pryddes av texten ”Släng nazistpropagandan här”. Allt förlöpte lugnt och inga incidenter inträffade.

Under fredagen kommer Sverigedemokraterna att hålla en demonstration på samma plats. Enligt partiets pressmeddelande kommer Jimmie Åkesson att tala bland annat om den inställda debatten mot Fredrick Federley.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons