Nya turer kring SD-nämndeman

Publicerad 2011-04-11 10:50

En domare i Värmlands tingsrätt vägrar döma tillsammans med sverigedemokraten Erik T Johansson. Detta trots att överprövningsnämnden för nämndemannaärenden gett Johansson rätten att fortsätta som nämndeman.

Det är Nya Wermlands-tidningen som reder ut de senaste turerna kring den sverigedemokratiske nämndemannen Erik T Johansson.

Efter fredagens beslut att Erik T Johansson får fortsätta som nämndeman skickade lagmannen i Värmlands tingsrätt ut ett mejl till sina medarbetare. Där skrev han att de ”naturligtvis” måste rätta sig efter nämndens beslut.

En domare vid tingsrätten svarade på mejlet:

”Jag kommer aldrig att döma tillsammans med Erik T Johansson. Aldrig”.

Ytterligare en domare svarade att frågan borde diskuteras mer eftersom han kände sig tveksam, skriver Nya Wermlands-tidningen.

Expo har tidigare avslöjat att Erik T Johansson skickade antisemitiska mejl till en partikamrat. I TV 4 Värmland har han senare sagt att ”den homosexuella rörelsen gärna vill se sin livsstil som norm i samhället”.

Sverigedemokraternas medlemsutskott utreder för närvarande om Johansson kan vara kvar i partiet.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.