Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

SDU-topp lämnar SD
Expressen. Stefan Lundkvist i Uppsalas kommunfullmäktige lämnar Sverigedemokraterna. Han säger att partiet är en osund sekt med en inkompetent ledning. Han hävdar att det råder nepotism i partiet och att kritiker tystas. Lundkvist gjorde sig ovän med Sverigedemokraterna i samband med ordföranden i SDU valdes. I ett anförande sade han att Sverigedemokraterna skulle hålla sina slemmiga fingrar borta från ungdomsförbundet.

Supporterklubb vill inte ha mörkhyade spelare
Aftonbladet: Zenit St Petersburg supporterklubb Landscrona ställer krav på sin klubb att inte värva mörkhyade eller homosexuella spelare. Spelare ska värvas från Ryssland, alternativt andra slaviska länder eller Skandinavien, enligt supporterklubben. Fotbollsklubben slår ifrån sig kraven.

– Zenit har alltid varit tolerant och fört samman spelare från olika länder och religioner, säger en talesman för klubben till ryska R-Sport.

Tidigare ska supportrarna dock ha lyckats stoppa en värvning av den franska spelaren Yann M'Vila genom att hota honom.

Hakkors klottrades på fransk moské
Islamophia Watch. I december har sex hakkors klottrats på en moské i norra Frankrike. 2006 utsattes moskén för likande skadegörelse och ett försök till mordbrand.