Seriemördare erkänner mord | Expo.se

Seriemördare erkänner mord

Publicerad 2013-08-12 08:56

Seriemördaren Peter Mangs erkänner till Sydsvenskan att han mördat Trez West Persson. Tidigare har Mangs nekat till mordet i både tingsrätten och hovrätten.

Peter Mangs har dömts till livstids fängelse för bland annat två mord och åtta mordförsök. De flesta av Mangs offer hade utländskt påbrå. Under hela rättegångsperioden har Mangs nekat till anklagelserna. Nu erkänner han till Sydsvenskan att han sköt Trez West Persson till döds i oktober 2009.

– Det var jakt. Dyker det upp ett tillfälle som är rätt, som uppfyller tillräckligt många kriterier, så var tanken att det skulle ske, säger Mangs till Sydsvenskan om mordet.

Peter Mangs såg sig jaga kriminella säger han. Trez Persson satt i en bil tillsammans med sin vän Xhafer Dani, som också blev skjuten av Mangs. Mangs rättfärdigar skjutningen med att ”bilen gav ett kriminellt intryck”. Att han förnekat sitt brott i rätten hävdar Mangs beror på att han inte vill ”erkänna rätten auktoritet”. Till Sydsvenskan beskriver han sig även som en ”dissident”.

Tidigare har det framgått att Peter Mangs innehaft högerextrem litteratur och skrivit rasistiska inlägg på rasistiska och konspiratoriska sajter. Bland annat har han gett uttryck för antisemitiska konspirationsteorier. I hans dator fanns även rasideologiska dokument.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons