Nya Tider inte längre välkomna på Bokmässan

Publicerad 2017-11-28 13:33

Bok- och biblioteksmässan i Göteborg har beslutat sig för att den högerextrema tidningen Nya Tider inte är välkomna nästa år. Det skriver bokmässan i ett pressmeddelande på tisdagen.

”Genom en samlad bedömning har Bokmässan kommit fram till att Nya Tider nekas att ställa ut 2018. Deras deltagande och den uppmärksamhet detta har fått har tagit för mycket fokus från Bokmässans huvuduppgift” skriver Bokmässan i sitt pressmeddelande.

Nya Tiders medverkan på Bokmässan 2016 och 2017 har varit en källa till debatt och även många avhopp från Bokmässan. En lång rad författare undertecknade ett upprop mot Nya Tiders medverkan, och en alternativ bokmässa arrangerades samtidigt som mässan i år.

Stiftelsen Expo valde på grund av Nya Tiders kopplingar till den kampanj mot journalister som gruppen Megafonerna lanserade i våras, att avstå från att delta på Bokmässan. Istället rapporterade redaktionen samma helg från Nordiska motståndsrörelsens utannonserade men inställda demonstration i närheten av mässlokalerna.

Vill du se läsa fler texter som den här?
Stöd vårt arbete genom att swisha
valfritt belopp till 123 2710 259.
Tillsammans utmanar vi rasismen!

Expo bjuder på frukost

Under våren 2020 arrangerar vi en serie frukostsamtal tillsammans med Bio Rio. Första tillfället är 20 februari, och ämnet är ”Hur skapas en radikalislamist?”. Mer information och anmälan hittar du här