Nazister hoppas på coronakaos | Expo.se

Nazister hoppas på coronakaos

Publicerad 2020-03-16 14:04

Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg under Almedalsveckan 2017.

Nazistiska Nordiska motståndsrörelsens ledare hoppas att konsekvenserna av coronaviruset blir så allvarliga som möjligt. Arkivbild.

Nazisterna i Nordiska motståndsrörelsen uppmanar regeringen att skydda det svenska folket, samtidigt som man å andra sidan hoppas att coronaviruset ska få hela det svenska samhället att kollapsa.

NMR:s ledare Simon Lindberg skriver på nazistorganisationens sajt att coronaviruset kan orsaka den värsta finanskrisen sedan 1930-talet. Och han hoppas att konsekvenserna av viruset blir så svåra som möjligt. Lindberg kan “inte låta bli att tänka på och hålla tummarna för att detta kanske kan bli precis det vi behöver för att få till en verklig nationell resning”.

Samtidigt som NMR-ledaren hoppas på en samhällskollaps som påstås kunna öppna för den nazistiska stat som NMR drömmer om, försöker organisationen att föra ut budskapet om att regeringen inte skyddar folket tillräckligt.

I helgen samlades NMR utanför riksdagen i Stockholm och uppmanade regeringen att avgå på grund av hur den hanterat coronaviruset.

Aktivisten Jimmy Thunlind höll ett tal där han påstod att regeringen mörkat och tystat ned att invandringen till Sverige “gör att sjukvården och andra samhällsfunktioner redan går på knäna och redan har kollapsat, innan den här pandemin tog sin början”.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons