Mölndals kommuntoppar om Olin: ”Vårt förtroende är förbrukat” | Expo.se

Mölndals kommuntoppar om Olin: ”Vårt förtroende är förbrukat”

Publicerad 2020-09-10 07:19

Kristian Vramsten (M) och Stefan Gustafsson (S), ordförande och vice ordförande i Mölndals kommunstyrelse fördömer SD-politikern Thomas Olins (SD) twitterinlägg.

Ledningen i Mölndals kommunstyrelse tar avstånd från SD-politikern Thomas Olin.
”Den förtroendevalda politikern har publicerat inlägg och åsikter på sociala medier som vi i staden finner oacceptabla och tar starkt avstånd från”, skriver kommunens ordförande (M) och vice ordförande (S) i ett uttalande till Expo.

Expo avslöjade i förra veckan att kommunfullmäktigeledamoten och ersättaren i kommunstyrelsen Thomas Olin (SD) spridit våldsromantiserande inlägg på Twitter. Att han har delat twitterinlägg från kända nazister och själv ger uttryck för konspirationsteorier om att ”vita kommer att avrättas”.

Oacceptabla inlägg

Kristian Vramsten (M) och kommunstyrelsens vice ordförande, Stefan Gustafsson (S) skriver i ett uttalande att deras förtroende för Olin är förbrukat.
 
”Den förtroendevalda politikern Thomas Olin har publicerat inlägg och åsikter på sociala medier som vi i staden finner oacceptabla och tar starkt avstånd från. Kommunstyrelsens ordförande och vice ordförande anser att förtroendet för Thomas Olin är förbrukat.
Varje parti har dock fullt ansvar för sina politiker och deras offentliga uttalanden och följaktligen också vad eventuella påföljder bör bli”, står det i uttalandet som mejlats till Expo.

SD tysta om nämndemans framtid

Tidigare har Sverigedemokraternas distriktsordförande i Västra götaland Väst Zandra Pettersson (SD) meddelat att partiet kommer att utreda om Olin kan fortsätta företräda partiet.

På onsdagen avslöjade Expo att även Mari Herrey, sverigedemokratisk styrelseledamot i SD:s kommunförening i Mölndal och nämndeman i Göteborgs tingsrätt spridit liknande material som Olin. I det fallet har Sverigedemokraterna centralt inte besvarat om det hon spridit påverkat förtroendet för henne.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons