Granskningen av paret Bergström | Expo.se
Hans Bergström och Barbara Bergström har genom sin stiftelse finansierat medier som sprider konspirationsteorier och rasism.
Podcast

Granskningen av paret Bergström

I veckans Studio Expo pratar vi om vår senaste granskning om Hans och Barbara Bergströms pengar till medier som sprider konspirationsteorier och rasism och om varför medieproduktionen är så viktig för extremhögern.

Hans och Barbara Bergström, paret bakom en av Sveriges största skolkoncerner, har genom sin amerikanska stiftelse finansierat flera medier som sprider både konspirationsteorier och i ett fall ren nazistpropaganda. Det avslöjade Expo i veckan.

Privat finansiering har alltid varit avgörande för extremhögern och det senaste året blivit allt viktigare även för alternativmedierna i den här miljön. Medie- och propagandaproduktion är den här politiska rörelsens levebröd, men också deras viktigaste redskap i den politiska kampen.

Vad har den Bergström-finansierade tidskriften DSM spelat för roll? Hur ser framtiden ut för de högerextrema alternativmedierna? Och vad vet vi egentligen om deras finansiering?

Programledare är Anna Fröjd och gäster i studion är Erik Glaad, reporter på Expo som gjort granskningen och Expos vd Daniel Poohl. 

Ansvarig utgivare: Daniel Poohl

 

Gillar du Studio Expo?
Hjälp oss att fortsätta granska extremhögern och få fler att lyssna på vår podd – utan betalväggar. Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare