Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Ytterligare ett avhopp. De interna striderna i Jimmie Åkessons hemkommun Sölvesborg fortsätter. Den tidigare gruppledaren Margareta Forslund lämnar partiet och blir politisk vilde. Avhoppet kommer ett par veckor efter ett massavhopp från den lokala styrelsen. 

Margareta Forslund har meddelat till BLT att hon sa upp sitt medlemskap i Sverigedemokraterna på söndagen, men att hon kommer fullfölja sitt politiska uppdrag i kommunfullmäktige och i landstinget som en så kallad politisk vilde. 

– SD är inte längre det parti som jag gick med i 2013. Allt har blivit mer negativt, säger Forslund till BLT.

Bakgrunden till att Forslund valt att lämna är en maktkamp med Louise Erixon och Jimmie Åkessons rörande vallistorna inför kommunvalet. Forslund toppade två av tre föreslagna listor, men det var den lista som klubbades igenom toppades av Jimmie Åkesson och Louise Erixon. 

Efter att Margaret Forslund förlorade striden om kandidatlistorna valde hon att lämna sitt uppdrag som gruppledare för Sverigedemokraterna i Sölvesborg kommunfullmäktige, ett uppdrag hon haft sedan valet 2014. 

För ett par veckor sedan lämnade elva av tretton ledamöter Sverigedemokraternas styrelse i Sölvesborg. Även i det fallet rörde det sig om osämja om turordningen på vallistorna.

Ämnen i artikeln