Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Jallow Momodou tog illa vid sig av den "slavförsäljning" som några studenter vid Lunds universitet arrangerade. Han polisanmälde händelsen för hets mot folkgrupp.

Nu rapporterar Kvällsposten att Momodou själv utsätts för trakasserier. På en anslagstavla på sin arbetsplats på Malmö Högskola har någon satt upp en affisch med ett fotomontage på Momodou med texten "Vår negerslav är bortsprungen".

- Det känns jobbigt, jag har en familj och förutom affischerna skrivs det hemska saker om mig på internet. Jag är väldigt irriterad men inte förvånad. Men det går inte att skrämma mig till tystnad, säger Jallow Momodou till Kvällsposten.

Enligt Momodou är affischen en reaktion på hans polisanmälan mot de som arrangerade den så kallade slavförsäljningsfesten.

Vid polisen i Skåne ser man allvarligt på händelsen. Länsansvarig brottsoffersamordnare vid myndigheten, Susanne Gosenius, säger till Kvällsposten att det kan röra sig om övergrepp i rättssak, ett brott som kan ge två års fängelse.

Malmö högskola fördömer affischerna och säger att de rutinmässigt anmäler brott som begås på skolan.

- Sen har vi disciplinregler och man kan bli avstängd om man stör ordningen och det här kan falla in under det, säger Hans Jonsson, jurist på Malmö högskola, till Kvällsposten.

Ämnen i artikeln