Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

På lördagen genomförde en grupp aktivister från Nationalsocialistisk front, NSF, olagliga torgmöten på tre orter i södra Sverige. I Karlshamn drog NSF:s närvaro till sig uppmärksamhet från allmänheten. Många stannade upp för att störa nazisterna genom att skrika och bua. Andra hamnade i hetsiga diskussioner med nazisterna och uppmana dem att läsa historia och tänka över sina åsikter.

- Det är hemskt att de ska få stå så här utan tillstånd och säga sådana här saker. Dessutom skämmer de ut den svenska flaggan, säger en man till Blekinge Läns Tidning.

Polis kallades till platsen i Karlshamn där nazisterna samlats, men hann inte komma fram innan aktivisterna gett sig av. Enligt karlskronapolisens inre befäl, Bo Bäckström, upprättade man en polisanmälan efter att nazisterna gett sig av.

- De hade inget tillstånd men vi får se om det kan klassas som en demonstration eller om de bara uttalat sina åsikter, innan vi vet vad de gjort sig skyldiga till, säger Bo Bäckström till Blekinge Läns Tidning.