Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

I en artikel på sin lokalavdelnings hemsida försvarar SD-politikern en fjortonårig skolelev som fick betyget icke godkänt i biologi då hon hävdat att homosexualitet inte är naturligt. Läraren som satte betyget hänvisade till läroplanen. En läroplan som Christiansson är starkt kritisk mot. Christiansson menar att det i slutändan kan leda till en "degenerering av befolkningen".

- Jag protesterar mot att man upprättar en läroplan som säger att det inte är onaturligt med homosexualitet. Jag säger som min gamla far. Du ska aldrig ta något som inte tillhör dig. Det börjar med en knappnål och slutar med en silverskål. Om det börjar på detta viset att man lär ut till fjortonåringar att det inte är onaturligt att vara homosexuell vart kommer detta sluta? Det blir en degenerering av befolkningen, säger Christiansson .

Christiansson menar också att homosexualitet är "orent".

- Du kan ju tänka dig själv vem är det som lapar vatten i en kloak eller i ett latrinkärl? Det finaste vi har är kärleken mellan två kön. Den absoluta klimaxen är när den kärleken sker i samförstånd och kanske då utmynnar i ett planerat havandeskap. Då skapas nya friska generationer, men du kan inte skapa det genom avloppssex.

Samtidigt menar Christiansson som också representerar Sverigedemokraterna i Härrydas kommunfullmäktige att det inte går att förbjuda homosexualitet då det är en kostnadsfråga.

- Du kan ju aldrig förbjuda det för då får du göra som man gjorde på 1940- och 50-talen. Då får du ta tag i dem när de visar tendenserna och så får du lobotomera dem och sätta dem på institution men det har vi ju inte råd att ha längre. Men förr gjorde man så, jag har för mig att man gjorde så, säger Willy Christiansson .

Homosexualitet upphörde att vara förbjudet i Sverige 1944 men klassades som en sjukdom fram till 1979.

Det är inte första gången sverigedemokrater framför grov homofobisk retorik. I samband med 2007 års Pridefestival skrev partisekreteraren Björn Söder följande på partiets tidning SD-Kurirens hemsida:

"Vad är det som säger att den sk normaliseringen slutar med att homo-, bi- och transpersoner (hbt-personer) skall "normaliseras"? Varför inte personer som begår tidelag (sex med djur) eller pedofili (sex med underåriga)? Dessa sexuella avarter är inte normala och kommer aldrig att vara normala. Normalt är det som vi människor är skapta för, det vill säga att kunna få avkomma och föra släktträdet vidare."

Under 2010 års Pridefestival skrev Tommy Hansson som är chefredaktör för SD-kuriren följande på sin blogg:

"Homosexlobbyn och dess följe i form av ängsligt politiskt korrekta politiker och mediamänniskor bär på ett tungt ansvar med sin ensidiga glorifiering av bögeriet. De leder in unga och oerfarna människor på en väg som kan synas glättad och spännande, men som i själva verket riskerar leda till döden. Det är min måhända orealistiska förhoppning att detta på något sätt kommer till belysning mitt i allt festivalglam detta Pride-år. Och nej, kondomer är inte det supersäkra motmedlet. Det finns i själva verket bara ett sådant, och det stavas sexuell avhållsamhet".