Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Victoria Wärmler Ohlson har tidigare väckt uppmärksamhet när hon på Facebook skrivit att hon hellre ser en vätebomb än islam. Till Värmlands Folkblad sade Victoria Wärmler Ohlson om Facebook inlägget att det inte handlade om Islam utan om kärnvapenseffekter.

På sin blogg skriver Victoria Wärmler Ohlson att landsmän är mer värda för henne än vad invandrare är:
"Det finns något som heter arvsrätt, bröstarvingar och blodband, och blod kommer alltid att vara tjockare och mer värt än vatten (…) På samma vis kommer landsmän vara mer värda för mig och mina intressen än vad alla
invandrarmänniskor med sina intressen kan bli."

Wärmler Ohlson fortsätter att förklara att det är helt naturligt att tycka som henne och att det inte handlar om främlingsfientlighet. Däremot har de andra riksdagspartierna "lagstiftat" mot svenskarnas självklara "födslorätt" enligt henne.

"Vi är nu främlingsfientliga om vi inte känner i våra hjärtan att invandrarna i vårt land har exakt samma värde för oss som våra anhöriga har, och om vi inte i handling visar att det är så vi upplever dem (…)'Nya hundar tiger hos de gamla i gården.'", skriver hon.

På sin blogg har Victoria Wärmler Ohlson också publicerat en artikel skriven av högerextremisten Henrik Johansson. Han är en av de som var drivande i vit makt-organisationen Nordiska Förbundet. Han har även figurerat som talare vid nazistiska tillställningar. Victoria W Ohlson länkar även till den högerextrema bloggsajten Motpol, där Johanssons text ursprungligen publicerades.

Allas lika värde
Distriktsordförande i Värmland, Runar Filper, vill inte kommentera Wärmler Ohlsons blogg innan han läst den.
- Alla människor är naturligtvis lika mycket värda, det är ovidkommande var man kommer från, säger Runar Filper.
Däremot säger han att om hon länkar till Motpol så måste länken tas bort.

Inte heller pressekreteraren för Sverigedemokraterna Martin Kinnunen, vill kommentera innehållet innan han läst bloggen. Han säger att det är otydligt vad hon menar, men Kinnunen kommer att titta på bloggen.
- Sverigedemokraterna anser att alla har samma människovärden. Ställer man inte upp på partiets värderingar då är det problematiskt.

Expo har förgäves sökt Victoria Wärmler Ohlson för en kommentar.

Ämnen i artikeln