Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

På onsdagen släppte Expressen uppgifter om att Stensby hyllat terroristen Anders Behring Breivik. Hon har tagit avstånd från Breiviks handlingar. Men menar att risken är stor att han får "rätt i sak".

"Tiden rinner ut för oss. Kommer de ursprungliga europeerna att inse att vi blir tvingade att ta till vapen, så småningom, om detta inte stoppas omedelbart?", skriver hon.

Hon uttryckte också förståelse för Breviks skrämselpropaganda om ett religionskrig mot islam som enligt henne "närmar sig med stormsteg", rapporterar Expressen.

"Killen är långt, långt ifrån någon idiot!"

Breiviks försvarstal i rättegången beskrev hon som ett:

"…i det stora hela ett bra tal, innehållande många, för pk-sidan, svårsmälta sanningar.." och "fullt förståeligt att svensk media drar sig för att delge svenskarna det norrmannen säger".

"En eller annan svensk skulle kanske börja tänka till då...", förtydliga hon.

Marie Stensby säger till Expressen att de "sanningar" som hon menar att Breivik uttryckt är att "islam är en fara för västvärlden". Hon återkommer i intervjun med Expressens reporter till att det är just Breiviks åsikter om islam som hon tycker är viktiga.

Efter gårdagens avslöjande lämnade Marie Stensby, ordförande för SD i nordvästra Jämtland samt suppleant i partistyrelsen alla sina uppdrag. Hon hade bland annat önskat livet ur ensamkommande flyktingbarn. Stensby stängdes dessutom av från sin lärartjänst i Kulturskolan i Krokom. Även Mikael Rahm, ordförande i Östhammar lämnade alla sina politiska uppdrag.

På onsdagen rapporterade Expressen även om att näringstoppar uttryckt sig grovt rasistiskt på Avpixlat. Det handlar om en chef på Landskrona energi och en docent i fysikalisk kemi.