Fakta: Lega Nord

Partiet grundades 1989. Lega Nord driver en starkt separatistisk politik som går ut på att skapa en självständig Europaregion i Norditalien …

SDU:s samarbetspartner hyllar fascister

Banderoller med Mussolini. Sverigedemokraternas ungdomsförbunds samarbetspartner i Italien La Destra har uppmärksammats i italienska medier. I lördags anordnade La Destra ett massmöte i centrala Rom där partiledaren hyllade en fascist och deltagare gjorde fascisthälsningar.

Italiensk politiker kräver krafttag mot fascismen

”Italien fascismens centrum”. I december förra året öppnade nyfascisten Gianluca Casseri eld mot personer med utländsk bakgrund i centrala Florens. Efter attentatet blossade en debatt upp i landet. Oppositionspolitikern, Enrico Casini , för det Demokratiska partiet (PD), menar att Italien måste inse att nyfascismen är ett reellt hot.

Italien skakas av fascistattentat

Två personer dödades. Två personer sköts till döds och tre skadades i centrala Florens på tisdagen. Gärningsmannen Gianluca Casseri begick självmord efter attentatet. Casseri är välkänd inom den italienska nyfascistiska rörelsen och hyllas nu av nazister på nätet.

Parti med fascist-koppling på SDU-möte

SDU-demonstration i Malmö. På lördag planerar Sverigedemokraternas ungdomsförbund en demonstration i Malmö. Inbjudna är representanter från italienska La Destra. Ett parti som öppet samarbetat med fascister.

Expo Wiki

Accelerationism

Politisk idéströmning med målet att genom attentat eskalera samhällets inneboende konflikter till den punkt att demokratin kollapsar så att en ny samhällsordning kan byggas i ruinerna.

Få obegränsad tillgång till Expo Lär dig mer

Prenumerera nu