Gruppen Manif pour tous samlar främst katolska grupper på högerkanten och är emot samkönade äktenskap och abort.

Nya vågen: högerextrem feminism

De bär namn som Antigones och Némésis. De förespråkar jämställdhet, säger sig vara feminister eller alter-feminister, anser att könen har olika roller och hävdar att västerländska kvinnor hotas av utomeuropeiska män. I Frankrike har kvinnor blivit allt synligare inom den högerextrema rörelsen.

Je t’aime Front National

Homonationalism – hur den nya gay-vänliga profilen blev ännu ett sätt att formulera ett antimuslimskt budskap.

Marine Le Pen har varit partiledare för Nationell samling (Rassemblement National tidigare Front National) i drygt tio år när hon går till val i helgen

10 år med Marine Le Pen

Med en lugnare och mer personlig framtoning hoppas hon kunna segra i helgens presidentval. Som det ser ut nu är det möjligt att hon lyckas.

Je t’aime Front National – därför älskar homosexuella män Le Pen

UR TIDSKRIFTEN EXPO. Alltfler franska homosexuella män ansluter till Front National. Den nya gay-vänliga profilen har blivit ännu ett sätt att formulera ett antimuslimskt budskap. Men den riskerar också att skapa sprickor i ett parti där homosexualitet tidigare har fördömts.

Expo Wiki

Accelerationism

Politisk idéströmning med målet att genom attentat eskalera samhällets inneboende konflikter till den punkt att demokratin kollapsar så att en ny samhällsordning kan byggas i ruinerna.

Få obegränsad tillgång till Expo Lär dig mer

Prenumerera nu