Läraren och SD-politikern Rebecca Ädel valdes under torsdagen in i Nynäshamns kommunfullmäktige. Hon har tidigare haft viktig roll i att sprida nazistpropaganda.

Lärare och lokal SD-topp arbetade med att sprida nazistpropaganda

SD-politikern och högstadieläraren Rebecca Ädel, 32, har under flera år hjälpt till att sprida nazistisk propaganda.
I texter på sajten Nordfront attackerar hon den svenska skolan som en ”indoktrineringsanstalt” och i interna meddelanden välkomnar hon en ny Hitler, talar genomgående om svarta som ”negrer” och säger sig vilja ”skjuta skallen av” en känd kvinnlig författare. Det kan Expo nu avslöja tillsammans med Expressen.
– Jag tänker inte prata om sånt, säger Ädel innan hon avbryter intervjun och stänger in sig på toaletten.

Högerextremist utvisas efter ansökan från SÄPO

Drivande kraft i en fristående grupp högerextremister.

7 av 10 har begått brott

Belastade. Misshandel, olaga hot, våldtäkt, vapenbrott och hets mot folkgrupp. Runt 500 brott har följt i spåren efter en liten grupp nazister. Expo har granskat vad som hänt med nazisterna som greps i den våldsamma Norademonstrationen 1998.

Drogs in i våldet som 15-åring

Han löpte amok med ett spett, slog ihjäl en 71-årig man och skadade sex andra i Åkeshov 2003. Sin första misshandelsdom fick han som skinnskalle i Gamla stan på 1980-talet. Expo har mött "järnspettsmannen".

”Det är som om de slitit nåt ur ens hjärta”

Göran Andersson försökte få sonen Mikael, 19, att lägga rasismen bakom sig. Men Mikael fortsatte att träffa sina nazistiska kompisar. En av dem blev hans mördare.

Rörelsen som fostrar mördare

23 döda på 25 år. Den högerextrema rörelsen har de senaste decennierna fostrat flera av landets mest brutala mördare. Expo och Expressen har kartlagt mördarna och träffat anhöriga till deras offer.

Sverigedemokrater stödjer nazister

Sverigedemokraterna har kämpat hårt för att bli av med naziststämpeln. Trots detta kan Expo i kommande nummer avslöja att sex av partiets företrädare under de senaste två åren på olika sätt stöttat den nazistiska rörelsen.

Jimmie Åkesson: ”Det kommer att följas upp internt”

Sverigedemokratiska partifunktionärer stöttar nazistiska grupper – igen.

Expo Wiki

Accelerationism

Politisk idéströmning med målet att genom attentat eskalera samhällets inneboende konflikter till den punkt att demokratin kollapsar så att en ny samhällsordning kan byggas i ruinerna.

Få obegränsad tillgång till Expo Lär dig mer

Prenumerera nu