Tusentals Malmöbor protesterade mot Pegida

Tio Pegidaanhängare demonstrerade. Under måndagskvällen demonstrerade muslimfientliga Pegida i Malmö för första gången i Sverige. Knappt tio slöt upp. Utanför avspärrningarna hade flera tusen malmöbor samlats i en motdemonstration.

Hjärtmanifestation mot SD:s kvinnohat

Vill visa kärlek. Under onsdagskvällen spred en skara personer pappershjärtan i centrala Landskrona till stöd för en kvinna som framfört en kritisk låt om Sverigedemokraterna och till följd av det utsattes för hot.

Nazisters valturné invigdes med kaos och våld

Flera motdemonstranter skadade. Det blev våldsamt när nazistiska Svenskarnas parti, före detta Nationalsocialistisk front, inledde sin landsomfattande torgmötesturné på Limhamnstorget i Malmö.

Nazist anhållen för människorov

Hade ledande position. En tungt kriminellt belastad 36-åring sitter nu anhållen på sannolika skäl misstänkt för människorov i Trollhättan. Mannen har ett gediget förflutet i den nazistiska rörelsen.

Oroligt vid antimuslimsk demonstration i Malmö

Bara 20-tal SDL:are. Stämningen blev stundtals hätsk när ett tusental samlats för att protestera mot det antimuslimska nätverket Swedish Defence Leagues demonstration.

Carlqvist till attack mot muslimer på publicistmöte

”Hedersmord är islamisering” Ordföranden för den antimuslimska förningen Svenska tryckfrihetssällskapet, Ingrid Carlqvist, pekade på en debatt anordnad av publicistklubben ut muslimer som ett hot mot demokratiska rättigheter. I debatten deltog även konstnären Lars Vilks.

Protest mot Wilders besök

Wilders mötte motstånd. Antimuslimerna i Tryckfrihetssällskapet och dess dragplåster möttes av demonstranter när de anordnade möte i Malmö under lördagen.

Kippavandring mot antisemitism i Malmö

Integrationsministern höll tal. En kippavandring i Malmö mot antisemitism samlade cirka 300 personer på lördagen.

Kippavandring mot antisemitism

Manifestation i Malmö. Flera hundra personer deltog på lördagen i en kippvandring för att markera mot antisemitism och intolerans.

Mangs personporträtt lästes upp bakom stängda dörrar

Fortsätter ignorera rätten. Rättegången mot Peter Mangs lider mot sitt slut. På måndagen spelades förhör Mangs haft med polisen upp. Personlian lästes även upp bakom stängda dörrar.

Expo Wiki

Accelerationism

Politisk idéströmning med målet att genom attentat eskalera samhällets inneboende konflikter till den punkt att demokratin kollapsar så att en ny samhällsordning kan byggas i ruinerna.

Få obegränsad tillgång till Expo Lär dig mer

Prenumerera nu