Trygghetsmanifestation efter moskébrand

”Vi kräver trygghet”. Uppemot 200 personer samlades för att kräva trygghet för alla Eslövsbor, i synnerhet en skrämd och hotad församling som natten till måndagen fick se sin moské eldhärjad.

Krönika: Lucia – en typisk svensk tradition

Hur firas Lucia. Som ett brev på posten har förbittringen blossat upp, hätsk och ursinnig kring Luciafirandet. I år förunderligt nog är diskussionen mer vanvettig än den var i fjol.

Skånepolisen: ”inget register utifrån etnicitet”

Skånepolisen får kritik. Skånepolisen hävdade på en presskonferens att de inte fört register över romer utan att en ”analysfil” upprättats. Rikspolisen är dock kritisk.

Manifestation mot afrofobi i Malmö

Politiker måste reagera. På lördagen hölls en manifestationen ”Stoppa afrofobi” i Malmö. Flera tal hölls om vikten av att prioritera och agera mot afrofobi.

Uppmanar politiker att ta afrofobi på allvar

Manifestation mot afrofobi. Jallow Momodou, ordförande för Afrosvenskarnas Forum för Rättvisa är en av arrangörna till en manifestation mot afrofobi. Han säger att afrofobin måste synliggöras och att regeringen måste agera.

Barn- och ungdomsfestival ställer frågor om identitet

Firar 30 år. Barns utanförskap, grupptillhörighet och identitet lyfts fram på en filmfestival i Malmö för barn och ungdomar.

Expo Wiki

Accelerationism

Politisk idéströmning med målet att genom attentat eskalera samhällets inneboende konflikter till den punkt att demokratin kollapsar så att en ny samhällsordning kan byggas i ruinerna.

Få obegränsad tillgång till Expo Lär dig mer

Prenumerera nu