Moské stormades i Frankrike | Expo.se

Annons

Moské stormades i Frankrike

Publicerad 2012-10-22 08:04

Moské stormades i Frankrike
AP. Ett 70-tal högerextremister tog sig på lördagen upp på taket till en moské som är under uppbyggnad. Ockupanterna hade med sig medeltida symboler och en flagga med numret 737, som symboliserar det år då den medeltida ledaren Charles Martel stoppade en arabisk invasion. Inrikesminister Manuel Valls har fördömt aktionen, som han kallar för en hatisk provokation.

EDL stoppas från demonstration
BBC. Londonpolisen har stoppat och gripit 53 personer som tros tillhöra English Defence Leauge. Personerna greps på väg till en destination i östra London, men polisen vill inte uppge till vilken plats. Samtliga gripna misstänks för förberedelse till allmänna störningar.

Polisen startar hatbrottsjour i Malmö
SR: Polisen i Malmö startar en hatbrottsjour dit människor som utsätts för hatbrott ska kunna vända sig och mötas av poliser med specialkompetens. Polisen hoppas fler ska anmäla om de utsätts för hatbrott och hoppas nå grupper som hittills haft det svårt att vända sig till myndigheter.

Twitter rensar bort antisemitism
BBC. Mikrobloggen Twitter har gått med på att ta bort antisemitiska tweets som cirkulerar på franska. Det är en judisk studentgrupp, Unionen av judiska studenter i Frankrike, UJSF, som hotat att föra Twitter inför rätta om de inte agerar. UJSF gav Twitter en lista på antisemitiska kommentarer på ett möte mellan parterna. I flera dagar har det flödat antisemitism på en tag på Twitter. Tagen har varit en av de mest populära i Frankrike.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons