Fängelse för hot mot judar och journalister | Expo.se

Fängelse för hot mot judar och journalister

Publicerad 2021-08-25 11:06

Atomwaffen Division

En ledare från den amerikanska nazistgruppen Atomwaffen Division döms till fängelse för hot och hat riktat mot judar och journalister. Två andra aktivister från gruppen har sedan tidigare dömts för samma hatkampanj.

En domstol i delstaten Washington meddelade på tisdagen att Cameron Shea, som stod åtalad för delaktighet i en hot- och hets-kampanj riktad mot judiska representanter och journalister, döms till tre års fängelse, rapporterar The Seattle Times.

Cameron Shea är en ledargestalt i den militanta nazistgruppen Atomwaffen Division.

Sedan tidigare har två andra aktivister från Atomwaffen Division dömts till fängelsestraff för att ha varit del av samma hatkampanj. Kaleb Cole, som är en frontfigur inom organisationen, väntar fortfarande på rättegång. Gruppen kunde avslöjas med hjälp av informanter.

Hoten har bland annat drabbat anställda på människorättsorganisationen Anti-Defamation League, som kartlägger antisemitism och rasism.

Gruppen ska via en krypterad chattgrupp delat material sinsemellan för att identifiera journalister och individer som arbetar mot antisemitism.

Organisationen Atomwaffen Division är terrorstämplad i såväl Storbritannien som Kanada.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons