Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Expo satsar på en ny nyhetskommenterande podcast. En gång i veckan bjuder vi på fördjupningar om våra avslöjande, mer om våra granskningar och analyser av högextrema tendenser. Första avsnittet handlar om första maj och om upptakten på extremhögerns valrörelse.

Premiäravsnitt om extremhögerns valupptakt

I Sverigedemokraternas bakvatten är det främst två partier som slåss om väljarnas uppmärksamhet – Nordiska motståndsrörelsen och Alternativ för Sverige. Expo var på plats på deras första maj-demonstrationer runt om i landet. Och medan ett av partierna vädrar morgonluft brottas det andra med stora interna problem. Vad kan vi vänta oss från dessa partier inför valet?

Under första maj var också den danska högerextremisten Rasmus Paludan och hans parti Stram Kurs tillbaka i Sverige för att bränna koraner. I medier talas det ofta om att Paludan enbart vill skapa kaos. Men vad är hans egentliga slutmål och hur påverkar han svensk inrikespolitik?

 

 

I det första avsnittet av Studio Expo analyserar vi extremhögerns kamp för uppmärksamhet i det kommande valet. Dessutom får du rapporter från våra reportrar som bevakade högerextremisternas första maj – startskottet för den högerextrema valrörelsen.

Ett nytt avsnitt kommer varje vecka och finns tillgängligt på de flesta plattformar. Snart kommer Studio Expo också få ett eget hem på expo.se så att den ska vara lätt att hitta till. Till dess – prenumerera i din poddspelare.

Lyssna också på: ”Mytpodden” om extremhögerns sagor, demoner och troll