SD-Kvinnor kopplar våldtäkter till invandringen

SD-kvinnor har varit aktiva i Almedalen och har haft dagliga torgmöten. SD-Kvinnors förbundsordförande Carina Herrstedt fick även i söndags inleda Jimmie Åkessons tal i Almedalen. Herrstedt kopplade ihop våldtäkter med invandring och på torgmötena har det typiska ”manliga” och ”kvinnliga” varit i fokus.

Hitlerskämt som överlevnad

Filmaren Rudolph Herzog har samlat politiska skämt från Hitlertyskland.

Dokumentärserie om främlingsfientlighet

Sveriges Radios dokumentärredaktion sänder under rubriken ”Dom missnöjda” flera program om intolerans och främlingsfientlighet.

Väpnat judisk motstånd mot nazisterna

Judiskt motstånd – under andra världskriget
Bo Knarrström
Efron & dotter

Utställning som berör

”Spelar roll” är betydligt mer sparsamt avskalad än utställningarna på Levande historia brukar vara. Långa, vita vepor med berättelser om åskådarrollen hänger från taket. Jag blir spontant besviken, men när finurligheterna uppenbarar sig inser jag att jag bara varit ouppmärksam.

Zarah

Folkoperan i Stockholm spelar i höst den nyskrivna operan ”Zarah – beundrad och bespottad”. Det är historien om den svenska schlagerstjärnan som under andra världskriget gjorde succé i Tyskland, och på hemmaplan anklagades för att vara nazistisk medlöpare

Hatet mot demokratin

Hade de utomparlamentariska politiska grupperna fört verksamhetsberättelser hade man i dessa kunnat läsa om fönsterkrossning, brandbomber och hot mot politiska motståndare. Här gäller våld som politisk metod. I "Extremister" beskriver journalisten Magnus Sandelin de bokstavstrogna utomparlamentariska grupperna, vars medlemmar lever för "kampen".

När skinheadsen blev rasister

Shane Meadows film ”This is England” handlar om när skineheadskulturen blev rasistisk. I fokus står tolvåriga Shaun som lockas av subkulturens grupptillhörighet.

Dokument från helvetet

Om det skulle ha funnits ett varningsmärke för böcker som ger läsaren mardrömmar skulle det definitivt ha suttit på omslagen till Låt mig berätta om en vanlig dag och Jag flydde från Auschwitz.

NSF demonstrerade för förintelseförnekare

Nationalsocialistisk front samlade idag ett drygt hundratal personer som demonstrerade för förintelseförnekaren Ernst Zündels frigivande. Ernst Zündel avtjänar för närvarande ett femårigt fängelsestraff i Tyskland.

Expo Wiki

Accelerationism

Politisk idéströmning med målet att genom attentat eskalera samhällets inneboende konflikter till den punkt att demokratin kollapsar så att en ny samhällsordning kan byggas i ruinerna.

Få obegränsad tillgång till Expo Lär dig mer

Prenumerera nu